Υπηρεσίες Προηγούμενες Δράσεις Επικοινωνία

Από τις λέξεις στις εικόνες

Εργαστήριο ανάπτυξης σεναρίου στα πλαίσια του παιδικού και εφηβικού διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Αθήνας.

Σε συνεργασία με την Anemon Productions

Ένα κινηματογραφικό εργαστήριο το οποίο καθοδήγησε τα παιδιά στη διαδικασία της δημιουργίας μιας κινηματογραφικής ιδέας μέχρι το τελικό προϊόν. Μέσα από δημιουργικές ασκήσεις βασισμένες σε δεξιότητες, τα παιδιά συμμετείχαν στην ανάπτυξη της ιστορίας και των χαρακτήρων της ταινίας Ο Θησαυρός του Νίκο (Nico Finds A Treasure), η οποία βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της γραφής του σεναρίου.

Τα παιδιά επινόησαν ιστορίες, σχεδίασαν πλάνα, περιέγραψαν τον χαρακτήρα του Νίκο και των φίλων του, ανταλλάξανε απόψεις με τον σκηνοθέτη και την σεναριογράφο της ταινίας, για το πώς οπτικοποιούμε μια ιστορία και για το τι ιστορίες και χαρακτήρες επιθυμούν πραγματικά τα παιδιά να δουν στο σινεμά.

Ο Θησαυρός του Νίκο βασίζεται σε εικονογραφημένο βιβλίο του βραβευμένου Γερμανού συγγραφέα Ali Mitgutsch, το οποίο μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη η σεναριογράφος Αλεξάνδρα Δυράνη-Μαούνη και ο σκηνοθέτης Κωνσταντής Φραγκόπουλος. Η ταινία υλοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Goethe Institut και είναι παραγωγή των εταιριών Anemon & asterisk (Ελλάδα), Bindfilm (Ολλανδία) και Lieblingsfilm (Γερμανία).