Υπηρεσίες Προηγούμενες Δράσεις Επικοινωνία

Εργαστήρια στο Βοτανικό πάρκο Αττικής

Σε συνεργασία με το κτήμα Κρωπία Γη

Βιωματικά εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο πανέμορφο Βοτανικό πάρκο Αττικής! Καθημερινές πρωινά φιλοξενούμε δημοτικά σχολεία, παίζουμε, εξερευνούμε, συζητάμε και μαθαίνουμε!

Περιβάλλον: προστασία και δικαιώματα

Μέσα από διαδραστικές αφηγήσεις και βιωματικά παιχνίδια, τα παιδιά συνειδητοποιούν ότι η φύση είναι το «σπίτι» μας και πως χρειάζεται φροντίδα και προστασία. Μαθαίνουν τα δικαιώματα των ζώων και των φυτών, τους κανόνες και την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης, καθώς και το πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής με λιγότερα σκουπίδια (zero waste living). Αντιλαμβάνονται το μερίδιο ευθύνης του καθ’ ενός για την επιβίωση της χλωρίδας και της πανίδας, αλλά και τη σημασία που έχει η ομαδική ενεργή δράση για ένα καθαρότερο περιβάλλον και μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Βζιν! Για την προστασία της μέλισσας

Πότε εμφανίστηκαν οι μέλισσες στη Γη; Πώς οργανώνεται μια κυψέλη; Πώς χωρίζονται οι εργασίες στο μελίσσι; Ποιες μέλισσες μας τσιμπάνε; Τι τρώνε οι βασίλισσες μέλισσες; Μέσα από κινητικά παιχνίδια, κρυμμένους θησαυρούς, ομαδικές δραστηριότητες και αφηγήσεις παραμυθιών οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ανακαλύψουν τις ιδιότητες των μελισσών, τη σημασία τους για την ανθρώπινη ζωή, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία τους.