Υπηρεσίες Προηγούμενες Δράσεις Επικοινωνία

Παιδικό βιβλίο και ανάγνωση στο σπίτι!

Σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο

Πώς τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις δικές τους αναγνωστικές συνήθειες; Πώς φτιάχνουμε μια γωνιά ανάγνωσης στο σπίτι; Πώς τα παιδιά γίνονται τα ίδια αφηγητές; Πώς ψάχνουμε τις απαντήσεις μέσα στα βιβλία;

Η συνήθεια της ανάγνωσης και η καλλιέργεια του δια βίου αναγνώστη είναι στοιχεία που απαιτούν χρόνο για να καλλιεργηθούν σε ένα παιδί. Μέσα από το συγκεκριμένο εργαστήριο, διερευνήσαμε την έννοια της αναγνωστικής ελευθερίας. Τα παιδιά όπως και οι ενήλικες έχουν τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα και ερεθίσματα, είναι απαραίτητο να αφουγκραστούμε τις αναγνωστικές τους επιλογές.

Πώς δημιουργούμε μια γωνία ανάγνωσης; Ποια είναι η διαφορά μιας έξυπνης και μιας ηχητικής βιβλιοθήκης; Πως ψάχνουμε τις απαντήσεις μέσα στα βιβλία; Πως τα παιδιά γίνονται τα ίδια αφηγητές; Αφού με συζήτηση και μοίρασμα ιδεών, ανησυχιών και καλών πρακτικών απαντήσαμε τα παραπάνω ερωτήματα, ασχοληθήκαμε με προτεινόμενες τεχνικές και δραστηριότητες για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στο σπίτι. Τέλος, αφιερώσαμε ένα κομμάτι σε μια βιωματική δραστηριότητα και συζήτηση με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τις φοιτήτριες/ες που συμμετείχαν στο εργαστήριο!