Υπηρεσίες Προηγούμενες Δράσεις Επικοινωνία

Τα βιβλία ταξιδεύουν

3 Σάββατα, 9 ώρες, ένα καθιστικό με πολύγλωσση βιβλιοθήκη στη Φωκίωνος Νέγρη, 5 διαφορετικές ομάδες, 3 βιβλιοπαρουσιάσεις, 1 παράσταση κουκλοθεάτρου, 12 εργαστήρια, 1 υπαίθρια έκθεση με κείμενα και σκίτσα, παιδιά, γονείς, περαστικοί.

Στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη διαμορφώθηκε ένα “καθιστικό” ελεύθερης ανάγνωσης και μια κινητή βιβλιοθήκη. Παράλληλα, διοργανώθηκαν δρώμενα: θεατρικές αφηγήσεις βιβλίων, βιβλιοπαρουσιάσεις νέων παιδικών βιβλίων από συνεργαζόμενους εκδοτικούς οίκους (εκδόσεις Πουά και εκδόσεις Καλειδοσκόπιο) και πολλά παιχνίδια με αφορμή ήρωες/ίδες παιδικών βιβλίων.

Συνολικά διοργανώθηκαν 3 δημόσιες δράσεις-συναντήσεις, διάρκειας 3 ωρών η κάθε μια:

1η συνάντηση 2/4, “Από τη λογοτεχνία στο θέατρο”: παρουσίαση της παράστασης κουκλοθεάτρου “Γαϊγλάρος”, από την ομάδα Τα Πάντα Φι.

2η συνάντηση 9/4, “To ξενόγλωσσο βιβλίο”: η συγκεκριμένη δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Goethe Αθήνας, με αφορμή κάποια προγράμματα γύρω από το βιβλίο τα οποία έχει αναπτύξει το Ίδρυμα.

3η συνάντηση 30/4, “Το βιβλίο σήμερα”: 2 βιβλιοπαρουσιάσεις νέων κυκλοφοριών από τον εκδοτικό οίκο Καλειδοσκόπιο και τον εκδοτικό οίκο Πουά. Τα βιβλία που παρουσιάστηκαν ήταν “Το κορίτσια και το κορίτσι” από τη συγγραφέα Σοφιάννα Θεοφάνους και το βιβλίο “Κοτσίδα ανανάς” από τη συγγραφέα Μυρτώ Καλοφωλιά και την εικονογράφο Πέρσα Ζαχαριά. Κάθε βιβλιοπαρουσίαση συνοδεύεται από ένα διαδραστικό εργαστήριο.

Σε κάθε δράση στήθηκε μια μικρή υπαίθρια έκθεση όπου θα παρουσιάζονται τα κείμενα των μαθητών/τριων και οι εικονογραφήσεις που δημιουργήθηκαν στην πρώτη φάση του προγράμματος, δημιουργώντας έναν δημόσιο διάλογο σχετικά με τη γειτονιά. Παράλληλα, και στις τρεις δράσεις στήθηκε βιβλιοθήκη με περίπου 60 τίτλους από την πολυγλωσσική βιβλιοθήκη We need books με έδρα την Κυψέλη.

Τα βιβλία ταξιδεύουν διοργανώθηκαν απο την απ'Ουσία.

Με την υποστήριξη του Συναθηνά, του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τους Goethe Institut Athens, We need books, Tα πάντα φι, Εκδόσεις Πουά, Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.