Υπηρεσίες Προηγούμενες Δράσεις Επικοινωνία

Τα βιβλία ταξιδεύουν

Σε συνεργασία με συλλόγους γονέων, παιδιά και γονείς

Η απ’Ουσία ταξίδεψε στη μαγευτική Βαμβακού και υλοποίησε διασκεδαστικά εργαστήρια με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τα τελευταία χρόνια επισκεφτήκαμε, χώρους τέχνης, βιβλιοπωλεία και σχολεία εντός και εκτός Αθηνών πραγματοποιώντας εργαστήρια φιλαναγνωσίας και καταγράφοντας τις ανάγκες των παιδιών. Με αυτή την ιδέα κατά νου δημιουργήσουμε διαδικτυακούς κύκλους φιλαναγνωσίας αφιερωμένους στην ψυχαγωγική ανάγνωση, το βιωματικό παιχνίδι και την εξερεύνηση της δημιουργικής γραφής, με σκοπό τη δημιουργία μιας διαδικτυακής κοινότητας φιλαναγνωσίας όπου θα φιλοξενούνται εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα στο παιδικό και εφηβικό βιβλίο.

Τα βιβλία ταξιδεύουν ξεκίνησαν μέσα από διαδικτυακές συναντήσεις τον Ιανουάριο του 2021 και διήρκησαν μέχρι το καλοκαίρι του ίδιου έτος. Το 2022 διοργανώθηκαν αντίστοιχοι κύκλοι σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων του Μαρασλείου και σε συνεργασία με το Συνυπάρχειν Καρπός Κοιν.Σ.Επ. Στόχος ήταν να ανακαλύψουμε μαζί τα κρυφά μονοπάτια που μας οδηγούν από το ένα βιβλίο στο άλλο, τους τρόπους που οι ηρωίδες και οι ήρωες των βιβλίων δρουν και αντιδρούν, αλλά πάνω από όλα να αναρωτηθούμε πως φτιάχνουμε έναν κόσμο με μόνα εργαλεία ένα χαρτί, ένα μολύβι και μια γόμα!